Elixir of mulled wine herbs
Spice Liqueur - 28% vol
→ Versandkostenfrei ab 100 €
Christmas miracle - limited winter edition
character
This high-proof spice liqueur is made from classic mulled wine herbs, gingerbread spices and winter herbs - such as bitter orange peel, cloves, cardamom, star anise, walnut shells, orange peel, cinnamon bark, red grapes, anise, coriander, licorice root and vanilla sticks.
tradition
This Christmas spice liqueur was originally developed exclusively for a 3-star restaurant in Berlin and captures the happy mood of the winter months.
Recipere
- Pure: heated or at 21° Celsius
- As an aperitif in the cremant “Christmas Royal” or with tonic “Glüh&Tonic”
- On ice cream, chocolate, fruit desserts
- in hot cocoa (flavor: liquid gingerbread prints)
- In the red cabbage with the goose
Signature drink
pure - heated
Food pairing
Chevre Noir cheese, red cabbage, gingerbread, drinking chocolate
The spicy and warming character of the elixir goes perfectly with the Chèvre Noir cheese, which has a strong and slightly peppery note. This creates a harmonious balance between the two flavors.
The red cabbage brings a slightly sweet and sour note that highlights the winter spices in the elixir and creates a festive atmosphere.
Gingerbread adds an extra dimension to the combination with its spicy flavors that blend seamlessly with the spices of the elixir.
The drinking chocolate rounds off the taste experience by offering a delicious, creamy sweetness that perfectly balances the warm and spicy notes of the mulled wine herbal elixir .
Klosterkräuter
Artischocke (Cynara Scolymus)
Unsere regionalen Artischockenblätter zählen zum Bittergemüse. Ihre
Blätter besitzen eine dezente Süße und sind reich an Bitterstoffen,
weshalb sie besonders nach dem Essen sehr geschätzt werden. 2013
wurde die Artischocke zur Arzneipflanze des Jahres gewählt.
ENZIANWURZEL
Radix Gentianae
TAUSENDGÜLDENKRAUT
Herba Centaurii
POMERANZENSCHALEN
Cortex Aurantii Fructus Amarum
ZITWERWURZEL
Rhizoma Zedoariae
INGWERWURZELSTOCK
Rhizoma Zingiberis
CHINARINDE
Cortex Chinae
KARDAMOMFRÜCHTE
Fructus Cardamomi
GALGANTWURZELSTOCK
Rhizoma Galangae
ZIMTRINDE
Cortex Cinnamomi
GEWÜRZNELKEN
Flores Caryophylli
WACHOLDERBEERE
Juniperi Fructus
CAMPHER
Cinnamomum Camphora
LAVENDELBLÜTEN
Lavandulae Flos
BALDRIANWURZEL
Valerianae Radix
CITRONELLAGRAS
Cymbopogon Nardus
ANGELIKAWURZEL
Angelicae Radix
MUSKATNUSS
Myristica Fragrans
SAFRAN
Crocus Sativus
ARTISCHOCKENBLÄTTER
Cynarae Folium
GINSENGWURZEL
Ginseng Radix
★ ★ ★ ★ ★„Die Kostprobe war ein wirklicher Genuss. So gut, dass ich überlege, ob ich so etwas Sinnliches und Köstliches nicht auch selber Zuhause haben möchte. Und das als absoluter Gelegenheitstrinker. Bin absolut begeistert.“